Harkitsetko ceskyterrieriä?

Lue ainakin tämä

Etsi lisätietoa rodusta ja ylipäätään koirista. Hyvää perustietoa koiran hankkimiseen, hoitamiseen ja kouluttamiseen löytyy muun muassa Suomen Kennelliiton Hankikoira.fi-sivustolta. Rotuyhdistys
Cesky-kerho ry:stä ja sen kotisivuilta saat luotettavaa tietoa ceskyterrieristä. Lue ajatuksella rodun jalostuksen tavoiteohjelma se antaa kattavan kuvan rodun nykytilanteesta, luonteesta, terveydestä ja ulkomuodosta. Käy tutustumassa rodun edustajiin esimerkiksi erilaisissa koiratapahtumissa.

Selvitä harkitsemasi yhdistelmän vanhempien ja suvun terveystiedot Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä. Kysy sairausriskeistä kasvattajalta. Ole kriittinen, mutta muista, että mikään pentue ei ole täysin riskitön. 

Kysy kasvattajalta perustelut miksi hän on teettänyt pentueen juuri näistä yksilöistä. Vastuullisella kasvattajalla on pidemmän tähtäimen tavoitteita, jotka hän pyrkii saavuttamaan kasvatustyössään.

Kysy vanhempien luonteista, sillä ne ovat paras ennuste sille, millainen sinun pentusi tulee olemaan luonteeltaan. Älä osta pentua, jonka vanhempi on arka, vihainen tai pelkää ääniä.

Käy tapaamassa kasvattajaa, pentueen emää sekä pentuja ennen lopullista ostopäätöstä. Mikäli vaistosi sanoo, että kaikki ei ole kunnossa, luota siihen.

Varmista, että kasvattaja käyttää pennut eläinlääkärin tarkastuksessa ja pennut rekisteröidään Kennelliittoon.

Vaadi kauppasopimuksena käytettäväksi Kennelliiton kauppasopimuspohjaa. Vastuullinen kasvattaja antaa mukaan kirjalliset hoito-ohjeet ja opettaa kädestä pitäen, miten ceskyterrierin turkkia hoidetaan.

Varaudu odottamaan pentua. Ceskyterrieri on harvinainen rotu ja pentuja syntyy harvoin. Jos harkitset tuontikoiraa, ole yhteydessä jalostustoimikuntaan

Älä koskaan osta koiranpentua säälistä! Mikäli kasvattajan luona kaikki ei tunnu olevan kunnossa, muista, että ostamalla sieltä pennun edesautat kyseisen toiminnan jatkumista.